Hozzávalók:
az alaphoz
- 100 gramm zabpehely
- 10 gramm kókuszliszt
- 1/2 bögre víz
a krémhez
- 250 gramm zsírszegény túrókrém (Aldi)
- 1/2 rizs főzőkrém
- 1 citrom héja
- 2-3 ek citromlé
- csipet só
- vanílis aroma ízlés szerint
- 60 gramm protein (nálam vaníliás)
- 1-2 ek xantángumi/keményítő
- reszelt csoki a tetejére (opcionális)
Elkészítés:
Az alaphoz a zabpelyhet és a kókuszlisztet egy serpenyőben barnára pirítottam, majd hozzáöntöttem a vizet. Pár perc kevergetés után, amikor a zabpehely és a kókuszliszt felszívta a vizet egy 18 cm-es tortaformába tettem, és egyenletesen eloszlattam (egy pohár aljával :D). Betettem 15 percre 200 fokra sülni.
Amíg az alap sült, a rizstejszínt összekevertem a xantángumival és sűrűre főztem. Amikor kihűlt hozzákevertem a csipet sót, a túrót, a proteint, valamint a citrom héját és levét. Az elkészült alapot hagytam kicsit hűlni, majd rékentem a krémet, és néhány órára hűtőbe tettem. A teteje bármivel díszíthető igény szerint, gyümölccsel, csokival, dekoráló cukorral.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.